Waarom ben ik begonnen met ondernemen?

Waarom ben ik begonnen met ondernemen?

Ondernemen zit in mijn bloed, ik ben namelijk opgegroeid in een ondernemers gezin. Ik heb gezien dat het keihard werken is, maar dat je wel echt iets doet wat je leuk vindt. Mijn vader is een horeca ondernemer met naast zich zijn steun en toe verlaat: mijn moeder. Zij helpt mee waar nodig, maar de horeca zaak is echt van mijn vader. Als klein meisje hielp ik dan ook al mee (dacht ik), tot de frustratie van mijn vader omdat ik alles precies andersom deed.

Al vrij snel kwam ik er achter dat ik geen meisje van de boeken ben, maar juist iemand die wil leren van ervaringen en dingen doen. Ik ga liever een (of meerdere keren) keer flink hard onderuit dan dat ik het kant & klaar in mijn handen krijg.

Werkervaring

Tijdens de middelbare hotelschool heb ik als 17 jarig meisje gelijk het avontuur op gezocht: stage in het buitenland! In mijn eentje naar een vreemd lang, voor het eerst op “kamers”, dat was voor mij een grote stap uit mijn comfort zone. Ik ben begonnen met 6 maanden Ierland in een hotel waar ik ook woonde. Afgesloten met 6 maanden Mallorca waar ik woonde in een appartementje aan het strand (die kon van mijn bucketlist af).

Nu dat ik mezelf omhoog heb geknokt in de horeca naar assistent manager kom ik het dilemma tegen: ik hou van avontuur, van reizen, het onbekende. Alleen dit werkt niet met een vaste baan. Gelukkig is er in de horeca werk genoeg te vinden en heb ik daardoor altijd snel een nieuwe baan gevonden, maar leuk is het niet!

Terug in de tijd

Februari 2020 was het dan weer zo ver, ik had mijn ontslag ingediend. Ik ging weer op avontuur, op naar het onbekende, leven! Wat had ik hier veel zin in. En toen… COVID-19, negatief reisadvies, 26 dagen na vertrek weer in het vliegtuig naar Nederland. Geen huis, geen baan, lockdown, wat nu? Huis was snel geregeld: terug onder de vleugels van mijn ouders. Baan was daarin een stuk moeilijker, dat kwam hard binnen. Moet ik me laten omscholen? Moet ik opnieuw een studie gaan doen?

Nu

Oktober 2020 een thuisstudie marketing en communicatie verder. Woon ik ook weer op mezelf en heb ik ook een fulltime baan. Alleen er is opnieuw een lockdown.

Tijd voor actie, op naar vrijheid!

lyanne kerkstra backpack full stories nuse lembongan indonesie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *